Hétlövet

A Dunaújvárosi Hírlapban tizenegy évig futott rovat folytatódik…


19 március
12komment

Itt a marketingosztály: jelentem, megvan az első boldog (?) motorozó!

Ezzel megyünk - 24-én, szombaton: az is megvan, hogy kivel, lapozz!

Ezzel megyünk - 24-én, szombaton: az is megvan, hogy kivel, lapozz!

Szép jó napot, emberek, nem vagyok ám nagyon elégedett a hosszú hétvége látogatottsági eredményeivel, kapcsoljatok rá, álljatok vissza a termelésbe, mert úgy látom, teljesen normálisan működik a világ, és mindenki vadul netezik a munkahelyéről, ami, a sajnálatos szabadság miatt nem volt lehetséges… Na… én kicsit meg törni madzsar, lenni ugyan is kettő nap Bosznia i Horvátorszag, egy nap pedig Ausztria és Zala megye, de már visszaállás régi kerékvágás. Mindenesetre valós tény, hogy az elmúlt három napban kerek negyven órát ültem (a Kész Lacival egyetemben) motoron, és vasárnap a Körte is tízet velünk, úgyhogy ez Guinness-rekordnak tűnik: mindjárt utána is nézek, hogy három, egy városból származó férfi három Hondán három nap alatt töltött-e már el több időt, mert ha nem, újabb bajnokokkal gazdagodott Dunaújváros. Kérdezzétek meg, hogy vagyok, és hogy nem volt-e nagyon fárasztó – dehogynem (de azért ha valaki megbízna holnapra mondjuk egy Szicília oda-visszával, van rá ötletem), főleg persze azért, mert a Kész Lacival ennyi időt eltölteni, az mindenképp nagyon kimerítő. Amikor például a Neretva folyó mellett haladtunk el, a következő pihenőnél megjegyezte, hogy legfőbb ideje lenne megneretválkozni. De lehet, hogy ezt én mondtam… Na mindegy is. A lényeg, hogy hamarosan két részben olvashatjátok boszniai kalandjainkat, egyben pedig a dicsőséges osztrák hadjáratot – elemző, tudományos munka lesz mindkettő, az már fejben eldőlt. Ma este pedig a szokásos kalapsorsolással az is, hogy ki nyerte a március végi egyórás motorozást és egy dunaföldvári Tóth cukrászdázást… Lapozz: hátha pont te vagy a szerencsés!!!

Hirdetés
Összefújta a szél a szemetet Boszniában, a hotel garázsában...

Összefújta a szél a szemetet Boszniában, a hotel garázsában...

Nos, amennyiben Czakó Károly vagy, kisapostagi, és ráadásul több ízben is megnyomtad a www.hetlovet.com oldalon jobbra található Donate – azaz adományozó – gombot, akkor, örömmel értesítelek, hamarosan találkozunk. Ha minden jól megy (és nyertesünknek is megfelel), szombaton, március 24-én kerül sor a tesztelésre és dimenzióugrásra – egy megbeszélt időpontban és helyen a szépen kisuvickolt motorral felveszem Károlyt, aztán választunk valami jó muzsikát, tökig csavarjuk a hangerőt, hősködünk egy kicsit Kisapostagon és Dunaújvárosban, aztán pedig meglódulunk Földvár felé, ahol a Tóth cukrászdában elfogyasztunk valami igazán egészségtelent, közben kifaggatjuk a mindenkori nyertest, majd kis kerülővel, mondjuk Solt felé, aztán a hídon át hazafelé vesszük az irányt. Fényes buli lesz, garantálom, életre szóló.

2010: menet Toulouse-ba - ahol a sok cucc van, ott ül majd Károly

2010: menet Toulouse-ba - ahol a sok cucc van, ott ül majd Károly

Most akkor azt kérném, előre, hogy a gyengébb idegzetűek ne olvassanak tovább – van például az a kedves kommentelőm, akinek érezhetően roppantul fáj, hogy élek, az meg még inkább, hogy gusztustalanul szipolyozom a gyanútlan ide tévedők vérét, azaz gombot nyomatok boldog-boldogtalannal, és így vagyonokat szedek össze munka nélkül, na, ő biztosan ne olvassa, ami jön. Ő is fog különben gombot csinálni, ezt ígérte egy korábbi hozzászólásában, mert sokkal egyszerűbb, mint három műszakban dolgozni, neki is kell benzin, neki is sok a kiadása, miegymás. Nagy igazságok sora lappang abban, amit időről időre a fejemhez csapkod – és csak remélni tudom, hogy ugyanilyen elszántan lép fel például a kufárkodó bolttulajdonosokkal szemben is, akik hét forintért veszik a gyufa dobozát, és tízért adják tovább: gondolom, gombcsinálás után ABC-t is kéne nyitni, merthogy lehet sokat keresni. Nyilván, mint tudjuk, munka nélkül. Vagy… mit mondjunk arra a musicalszínészre, akinek csak énekelnie-táncolnia kell esténként, egy merő szórakozás az egész élete – erre, még a gondolatba is belepirulok, pénzt akar érte a szemét… Na ne… És akkor még jövök én is, szétsírom az agyam arcátlanul… ráadásul ez fog következni most is – akinek tehát az ilyesfajta magatartás az érzékenységét sérti, kérem, még mindig ne olvassa ezt.

2008-ban, megérkezés után - csupaszon

2008-ban, megérkezés a hajó- és vonatút után - még csupaszon

A motorozást tehát azok között sorsolom ki saját hatáskörben, akik egy adott időszakban (jelen esetben a február 14. és március 13. közti terminus játszott – legközelebb április 15. táján húzunk) legalább egyszer megnyomják a fent említett gombot, majd egy dombornyomott kártya vagy a PayPal segítségével átutalják a számlámra két közepes sör árát. Hangsúlyoznám: sem a Hétlövetet, sem a szerzőt támogatni cseppet sem kötelező, mindenki ingyen kap mindent – ha viszont valakinek tetszik az itt olvasható anyag, és ezért mégis megteszi, attól is azt kérem, havonta legfeljebb egy alkalommal adakozzon, mintha egy újságra fizetne elő, nem kell sűrűbben. (Olajmágnások, lelkifurdalásos bűnözők, nagyhercegek és őrült milliomosok természetesen tetszőleges mértékűre változtathatják az alapösszeget…)

A szokásos keménykalap: és egy újabb esti sorsolás

A szokásos keménykalap: és egy újabb esti sorsolás

Lassacskán több mint egy hónapja működöm itt: kezdeti, lányos izgalmamban sajna ráálltam a napi frissítésre – embernyelven ez azt jelenti, hogy ide minden áldott nap felugrik nagyjából több mint ezer szónyi textúra. Gyerekjáték persze az egész – de azért, ha nehezen is hihető, el lehet vele prücskölni pár percet. Magyarul: másra nem igazán jut időm, de nagyon. Ezért szeretném hát az életemhez szükséges kiadásaimat, gonosz és fondorlatos módon, bizony, részben a ti segítségetekkel fedezni. Merthogy úgy gondolom, az én ajánlatom annyi lehet, hogy egy üres oldalból egy sok szempontból nem üreset készítek – az oldal statisztikája, a visszajelzések, a követők és a kedvelők száma szerencsére egyaránt azt mutatják, sokak örömére. Ezért van tehát az a csúnya gomb, hogy maradhassak – illetve, hogy még egy kis sótlan marketinggel traktáljak mindenkit, kibérelhetők bizonyos felületek is a lapon, elhelyezhetők úgynevezett hirdetések/bannerek, méltányos

A Kész, a Körte, meg én - valami Tescónál pihegünk, vasárnap

A Kész, a Körte, meg én - valami Tescónál pihegünk, vasárnap

áron: ha tehát némi reklám kéne a cégednek, a szolgáltatásodnak (esetleg ismersz olyat, akinek jól jönne egy kis nem szokványos megjelenítés nálam), netán csak gáláns lovag vagy, és kiraknád egy évre, hogy Sziszu a legjobb csaj evör, én biztosan nem gördítek elé akadályt. Dobj csak egy mailt a [email protected] címre: garantáltan az egyetlen cég vagyok Magyarországon, amelyik válaszol e-mailre, már ez az élmény is megéri.

Mellesleg, talán látható, a befolyt pénzek jelentős részét (pillanatnyilag inkább: egészét, no és egy pici konyhapénzt) rátok fordítom, nyájas olvasók. Azt már eldöntöttem, hogy minden hónapban motorozunk majd egyet, lesz ugyebár valami kis bulija a leszokóban lévő (?) brigádnak. Ráadásul a jelek szerint (vannak bizonyos nagylelkű felajánlások kilátásban) több, tényleg nagyszerű nyereményt is kisorsolhatunk-kijátszhatunk majd itt, különböző jó célok érdekében például. Feltéve, hogy sikerül fennmaradnom a net nagy óceánján, szolid dereglyémmel ellavírozva a nagy óceánjárók közt: a magam részéről egyelőre, egyszemélyes mannschaftként, éjjel-nappali szolgálatban rángatom a vitorlákat, tépem a kötelet, kormányozok, navigálok, rádiózom, sikálom a fedélzetet, főzöm a grogot és az ebédet, beszélgetek az utasokkal, és megértem azt is, ha mind e közben mindenki jobb hajós, mint én. Szeretem csinálni: csak ennyi. Szeretném.

Suszter is hazalátogat a héten... talán Gyíkkal...

Suszter is hazalátogat a héten... talán Gyíkkal...

Még egyszer gratulálok a szerencsés győztesnek – természetesen a nagy napról beszámolunk majd egy fényképes hangulatjelentés keretében: és, remélem, Károlyt is megismerjük valamennyire. Szolgálati közlemény még: a héten tartósan Ausztriába vezényelt vezérkommentelőm, Suszter mester is vizitáción lesz a városban, találkozunk, mi több, szerdán este a névadó jelenlétében a Csuszarádióban (nosztalgiazene.hu) együtt keverjük a jobbnál jobbakat, plusz jelentős verbális csörték is várhatók.

A héten tehát jelentős mennyiségben motorozunk; ám még a hét elején szólunk a dohányzásról egy hónapra lemondók, első héten túl lévők zűrös hétköznapjairól (az enyémek ugyan nem zűrösek…) is – várom a beszámolókat, hiszen a tiétek a szó. Lesz egy kis Húdeérdekesvalami, és persze szombat hajnalban jövünk a szokásossal, a Hétlövet classic-kal. Addig is bátran elő az ötletekkel, javaslatokkal, és vágjátok csak keményen az arcomba, mennyire tetszik minden – szóval dobjatok a mókusok elé, én tényleg bírom a kritikát. Ha jó.

Értékeld:
1 lövet2 lövet3 lövet4 lövet5 lövet6 lövet7 lövet (21 lövet, átlagosan: 6.81 a hétlövetből)
Loading ... Loading ...

 

12 komment

 1. Suszter és a Gyík szerint:

  Sehr geehrter Boda,

  nem kell haragudni, Google Translate használok én csinálni, mert magyar már neked tőlem nehéz van.

  Nekem nem fáj, hogy te pénzt hívsz mástól neked, mert abból az ember él. Tudsz enni, aludni hol és mosogatni ből Wasser, ami nagy dolog ist, ezt mi muszáj belássuk: kell.

  Én írnám, hogy schon milliók terhel te számlád, de nem az igaz volna. Most azonban csináltam döntés: nem veszek für te Macadamnuss! Nem szabad te kapni tőlem, mert pénzt ich adnom muß. Én olvaslak minden nap, oder tag, és nem szégyen mosogatni neked mit Wasser.

  És csináltam én már baj auch, például mindet megettem, amikor te beszéltél engem rá ohne cigaretta. Azt gondolom, hogy én megettem te Nuss, csere csinálok én: adok pénz. Mindenki örülök, és Te is örülsz, oder ja sicher!

  Lesz örömünk! És nekem talán nem biztos, hogy igen oder nem, ülhetek te motor mit dir. Nekem muszáj kipróbálni, milyen das das motor ülök, mert az száguld tud. Fantasztikus! Sok élmény! Még üresek a párosok, ha nem lenne és régi búcsúkban. 2 pálcán van Boda, ich lelőni muß! És nem túl drága, inkább billiger mondhatnám.

  Zárom soraim toll nincs kezem nekemben, ja billentyűvel küldöm betűket a te monitorodra.

  Am Szerdán találkozunk és nem Macadamnuss eszünk, mert nekünk pénzt számolni muszáj.

  Barátod üdvözlettel mintha: Schuster

  • Boda Kapitány szerint:

   Sehr geizélt Herr Hexenschussmeister! Danke erősen für ihren günstigen Aufajánlás – ezt majd mink durchbeszéljük több okok miatt. Én se nem dohányozni, de nekem egyáltalán nem fájni, fura. Motor megbeszélve, megyünk, készülj a jóra – szeretem ezt a fajta utaszustandigungot, kapsz egy Eis-t te is an Donaufeldburg. Bis bald: Andreas Boda von Büttös.

 2. Suszter és a Gyík szerint:

  Jut eszembe: Öregem, Te tényleg bármire képes vagy a makidióért! Ez már szinte gusztustalan! :)

  • Boda Kapitány szerint:

   Nem, bármire azért talán nem… mondjuk Kothencz Lajosnak basszusoznék a csengődi Sakáltanyán, (max. két számhoz, a nyilvánosság és a sajtó teljes kizárásával) – de például Kiszel Tündét nem puszilnám arcon, csak aránylag nagyon sok makiért, mondjuk tíz kilós nagyságrend minimum.

 3. csusza szerint:

  Már most rettegek a szerdától
  :D

 4. Czakó Károly szerint:

  Igen, én vagyok az, létező személy, a NYERTES! Kijelentem, hogy a sorsolás szervezőjével semmilyen baráti, rokoni kapcsolatban nem állok! Ebből a baráti még változhat (mondjuk a rokoni is, így végiggondolva).
  Tényleg nem ezért nyomtam a gombot, de ha már így alakult…
  Kapitány! Első célpontunk: Kisapostag, Halászkert kocsma.
  Csak egy ok a több száz közül: 19 db delfin könyvet fedeztem fel a kocsma minikönyvtárában!!!!!!
  Mámoros katarzisban, remegő kézzel alakzatba rendeztem az asztalon a könyveket. Íme kiterítettem a royal flush-t. És nem volt nálam a telefonom… és senkinél nem volt fényképezős készülék.
  Vissza kell mennünk!!!

  • Boda Kapitány szerint:

   Tökéletes kezdet, örvendek, Delfinek között mindig szép az élet – és, ígérem, a folytatás sem lesz másmilyen… Felejthetetlen nap lesz, ráadásul, ha már úgy alakul, hogy a fiatalember is jönne, szerintem szervezek két motort – ezen már ne vesszünk össze… Üdv, várom a hívást, a többit intézem…

 5. m.B. szerint:

  Vótam a Tot cukrázdában vasárnap. Látom ahog a Smit Palli veszi a fagyít. egy fenyképen. Ott őt szeretik?

  Mentem volna én is oda.

Szólj hozzá!

Töltse ki az adatokat alábbi mezőkben, és küldje el üzenetét.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


hat + 4 =

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Minden jog fenntartva! © Boda András Creative Commons Licenc
A bloghelyet a Dunaújváros Online Kft. üzemelteti.
honlapkészítés: DDSWEB
Követés

Kapjon e-mail értesítést minden új bejegyzésről ami a blogra érkezik.

Csatlakozzon a többi követőhöz